25 november 2021

Innovacelli barometer

Vanwege het Europese verbod van 2009 op kwikbarometers werd een nieuw type barometer ontwikkeld, de Innovacelli, in samenwerking met Innovatiecentrum Limburg, IWT, Universiteit Hasselt en Sirris.

Net zoals bij  de hoogtemeters in vliegtuigen maakt men gebruik van 8 (acht) afgesloten luchtledige cellen, die zeer precies reageren op veranderende luchtdruk. Deze worden, net als in de luchtvaart, in verbinding gebracht met een specifieke vloeistof, gescheiden door een membraan, dat de minste vormwijziging van de cellen overbrengt en een verplaatsing van de vloeistof veroorzaakt. De combinatie van de mechanische cellen met deze vloeistof is uniek en zorgt voor een wrijvingloze overbrenging, met een grote nauwkeurigheid van dit systeem als resultaat. Door gebruik te maken van verschillende diameters verkrijgt men een schaalvergroting van 5x (vijfmaal) wat een makkelijke aflezing met zich meebrengt. Bij de Innovacelli wordt gebruikt gemaakt van een unieke combinatie van materialen waardoor hij quasi ongevoelig is voor extreme weersomstandigheden, zoals o.a. de Antarctica Expedities. Dit nieuwe systeem kent ook toepassingen bij andere accurate lucht- en/of gasdrukmetingen, zoals in de gezondheidszorg, laboratoria, industrie.

Tenslotte kan de Innovacelli afgewerkt worden volgens Uw persoonlijke smaak qua hout, glas, aluminium of roestvrij staal, met bedrukking van Uw logo, adres, kernspreuk, enz.

Het meet geenszins de 'werkdruk' in de firma, maar een Innovacelli-barometer is een 'must' en 'eyecatcher' in elk klasse-bureau, die naam waardig ! 


Vragen omtrent horloges, juwelen, optiek ?

keyboard_arrow_up
Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x