25 november 2021

Titanium-uurwerken juwelen

Titanium werd in de 18e eeuw ontdekt in een oxide-vorm met andere stoffen. Pas in 1922 lukte het om zuiver titanium te bereiden. Het werd genoemd naar de Titanen, reusachtige ijzersterke personen uit de Griekse mythologie. Vanaf de jaren '90 werd titanium zeer populair vanwege zijn zeer bijzondere eigenschappen.

Titanium is een keihard, maar licht en grijs glanzend metaal. Het is duurzaam, corrosiebestendig, anti-allergisch, inert, temperatuurbestendig, bestand tegen chemicaliƫn. Titanium kan, al of niet in verbinding met andere stoffen, voorkomen als poeder, in vaste of vloeibare toestand. Het heeft dan ook toepassingen op alle gebied, zoals verf, papier, kauwgom, fietsen, sportartikelen, juwelen, brillen, uurwerken, prothesen, gereedschappen, astronomie, ruimte- , lucht- en scheepvaart, en ga maar door.

Titanium is net zo sterk als staal, maar heeft slechts 60% van de dichtheid, dus veel lichter. Het komt op aarde vrij veel voor in mineralen, vormt ong. 0,6% van de massa van de aardkorst en staat daarmee op de 9e plaats van meest voorkomende elementen op aarde.

Titanium werd aangetroffen in meteorieten, en de stenen die Apollo 17 meebracht van de maan bestonden voor 12,1% uit titaniumoxide.

BOCCIA is een fabrikant die zich bezig houdt met het assembleren en vervaardigen van titanium horloges en juwelen in samenwerking met verschillende internationale ontwerpers.


 Zie ook  :  Uurwerken/horloges en juwelen BOCCIA

                  Uurwerken/horloges  DANISH DESIGN


Vragen omtrent horloges, juwelen, optiek ?

keyboard_arrow_up
Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x